Covid 19 vaccinatie kan bijwerkingen geven.

Bij vaccinatie speelt vertrouwen in het vaccin een rol. Is het vaccin veilig?

Een deel van de twijfel of wantrouwen kan worden gereduceerd door goede voorlichting over de ontwikkeling van het vaccin en de controle op de kwaliteit, de juistheid van de onderzoek gegevens.

Onder voorlichting over het Covid 19 vaccin, valt tevens het geven van informatie over bijwerkingen en de mogelijkheid om bijwerkingen te melden. Bijwerkingen centrum Lareb https://www.lareb.nl/pages/wat-melden

Met uw melding krijgen wetenschappers een beeld van het totaal aantal gemelde bijwerkingen. Mocht een bijwerking veel voorkomen dan kunnen maatregelen genomen worden.  Ook als u niet zeker bent of uw klacht een bijwerking is van de vaccinatie, dan nog is het zinvol het formulier op de website van Lareb in te vullen. Een gemelde bijwerking wordt bij uw huisarts serieus genomen en genoteerd in uw medisch dossier. Deze melding komt echter niet automatisch bij het bijwerkingen centrum terecht.

Belangrijke taak voor de overheid in het traject van Covid 19 vaccinatie is: informatie over het melden van bijwerkingen nadrukkelijk onder de aandacht van burgers te brengen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.