Preventie voor iedereen – Blog

Neuroloog Bas Bloem: Parkinson is een pandemie, overheden moeten verantwoordelijkheid nemen

Wo 11 mrt 22:20 • BNNVARA • EO • MAX • WNL • 

https://www.npostart.nl/neuroloog-bas-bloem-parkinson-is-een-pandemie-overheden-moeten-verantwoordelijkheid-nemen/11-03-2020/POMS_BV_16018832

Hoogleraar neurologie Bas Bloem is dé Parkinson-specialist. Hij is medeauteur van het boek Ending Parkinson’s Disease. Wereldwijd hebben zes miljoen mensen de ziekte en dat aantal zal de komende 20 jaar verdubbelen. Hij legt een relatie met landbouw-bestrijdingsmiddelen welke ook in de melk van koeien voorkomen.  We moeten snel inzetten op Biologische landbouw! Bas Bloem is ervan overtuigt dat we allemaal biologisch moeten eten om ziekten zoals Parkinson te voorkomen.

Een dag later in een supermarkt voor Jan en alleman viel me op dat sociaaleconomisch zwakke medeburgers steevast het goedkoopste artikel kiezen. En zeker niet van de beste kwaliteit. Laat staan van biologische oorsprong of biologische teelt. Is preventie dan alleen weggelegd voor hen die dat kunnen betalen?

Nee dat niet, maar dan moet er wel wat gebeuren.

Zoals gezegd door Bas Bloem :  Overheden moeten  hun verantwoordelijkheid nemen. Preventieve maatregelen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Het BTW tarief voor 100% Biologische producten moet 6% worden. Pas dan komt Preventie binnen het bereik van elke Nederlander.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.